Fondacioni Behgjet Pacolli
  • rr. UÇK (Kompleksi QAFA), nr.231, Prishtinë 10000 KOSOVË
  • +(381) 38 222 123
  • e Hënë-e Shtunë: 08:00-16:00 - e Shtunë,Dielë: Mbyll
shqipe hebibi kollazh

Lirimi i Shqipe Hebibit dhe dy kolegëve të saj

Në vitin 2004, themeluesi i fondacionit, z. Behgjet Pacolli udhëtoi ne Afganistan, duke lënë mënjanë të gjithë biznesin dhe angazhimet e rëndësishme të tij.

Tre punëtorë të Kombeve te Bashkuara u morën peng në Kabul, Annette Flannigan, Angelito Nayan and Shqipe Hebibi, nga Kosova të cilët nuk kanë pasur asnjë mbështetje nga jashtë.

Z. Pacolli, duke parë nevojën për ndihmë kundrejt pengjeve u angazhua personalisht me çështjen në fjalë.

Ai liroi pengjet pas një muaj pune intensive personale si dhe negocimeve. Pas dy viteve e gjithë historia u përsërit, kur një qytetar Italian, Gabrielle Torsello u kidnapua në Afganistan. Behgjet Pacolli u kontaktua nga shërbimet italiane për të negociuar ne lirimin e tyre. Themeluesi i fondacionit dhe njëherë ishte i suksesshëm në lirimin e një pengu tjetër.

valon