Fondacioni Behgjet Pacolli
  • rr. UÇK (Kompleksi QAFA), nr.231, Prishtinë 10000 KOSOVË
  • +(381) 38 222 123
  • e Hënë-e Shtunë: 08:00-16:00 - e Shtunë,Dielë: Mbyll
Pavarësia e Republikës së Kosovës

Pavarësia e Republikës së Kosovës

Në kuadër të shpenzimeve joprofitabile që themeluesi i Fondacionit z.Behgjet Pacolli ka realizuar, është edhe angazhimi i tij dhe i ekipeve të angazhuara nga ana e tij, për lobim që nga viti 2004, kur z.Behgjet Pacolli ka filluar angazhimin për pavarësinë e Kosovës në Uashington dhe duke vazhduar me lobimin për

Lexo më shumë
Lirimi i pilotit James Berisha

Lirimi i pilotit James Berisha

Pas angazhimeve të vazhdueshme, themeluesi i fondacionit, z.Behgjet Pacolli konfirmon zyrtarisht lirimin e pilotit shqiptaro amerikan, z.James Berisha, që gjendej i paraburgosur në shtetin e Eritresë.
Aktualisht z. Pacolli bashkë me pilotin Berisha, gjenden në udhëtim e sipër nga kryeqyteti i Eritresë, Asmara për në Stamboll, ku edhe do të kalojnë natën,

Lexo më shumë
Lirimi i Shqipe Hebibit dhe dy kolegëve të saj

Lirimi i Shqipe Hebibit dhe dy kolegëve të saj

Në vitin 2004, themeluesi i fondacionit, z. Behgjet Pacolli udhëtoi ne Afganistan, duke lënë mënjanë të gjithë biznesin dhe angazhimet e rëndësishme të tij.
Tre punëtorë të Kombeve te Bashkuara u morën peng në Kabul, Annette Flannigan, Angelito Nayan and Shqipe Hebibi, nga Kosova të cilët nuk kanë pasur asnjë

Lexo më shumë
Fondi për Rindërtimin e Kosovës

Fondi për Rindërtimin e Kosovës

Organizimi i konferencës ndërkombëtare për themelimin e “Fondit për Rindërtimin e Kosovës” (FORK, Foundation for Reconstrucion of Kosovo).
Duke pasur për bazë shkatërrimet e luftës së fundit në Kosovë dhe ndryshimi radikal i qeverisjes nga ekonomia e planifikuar në ekonominë e tregut të lirë, kishte arsye për frikë potenciale që

Lexo më shumë